ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Каква е причината за болка под дясната плешка?

Всяка болка има много възможни причини, но някои от тях са по-сериозни отколкото други.

За всяка болка, която е силна, продължителна и не изчезва, вие трябва да се консултирате с лекар. Причината може да бъде инфекция, тумор, перфорация или счупване на ребро.

В мускулите и костите

Най-честите източници на болката в близост до плешката са мускулите и костите, които лежат под и около нея. Мускулната най-често се дължи на пренапрягане по време на тренировка или спорт. Понякога при кашлица болката се засилва. Фрактурите на гръбначния стълб или реброто могат да предизвикат болка под плешката, но те обикновено са резултат от падане или силен удар. Редки тумори на мускулите и костите започват в тази област, а ракът може да се разпространи от другите органи, такива като кожата, гърдата и белия дроб.

В бъбреците

Десният бъбрек лежи директно под дясната страна на гръдния кош. Болката в него може да се дължи на камък, тежка инфекция или тумор. Болката от камъни в бъбреците се счита за много тежка и може да предизвика припадък. Веднага позвънете на 112 и обяснете, че имате – вие или ваш близък – силна болка в бъбреците.

От коремни източници

Мозъкът възприема болката от жлъчния мехур или черния дроб като произхождащи от дясната плешка, защото нервите за усещане в тези органи влизат в гръбначния мозък на същото ниво. Болен жлъчен мехур обикновено е съпроводено от непоносимост към някои храни и гадене с или без повръщане. Туморите и абсцесите на черния дроб могат да доведат до подобна болка, но не се свързва с храна или гадене. Аневризмите са слабости в стената на кръвоносните съдове. Ако има аневризми в съдовете на бъбреците или панкреаса, те ще причинят болка в близост до дясната плешка, когато се скъсват или изтичат.

Под лопатката на рамото

Пневмония и кръвни съсиреци в десния бял дроб могат да причинят болка под лопатката на рамото, която обикновено става по-силна при дълбоки вдишвания. Рак на белия дроб може да предизвика болка под лопатката на рамото, която не се влияе от движението и може да се засилва повече, когато сте в покой.

Херпес зостер

Ако сте боледували от варицела, вие сте изложени на риск от получаване на херпес зостер. Вирусът, който причинява варицела, може да се активира отново, предизвиквайки умерена до тежка болка, която обикновено предшества появата на обрив. Херпес зостер може да се появи навсякъде по тялото, включително по-долу и около лопатката. След като се появи, спира, а обривът бързо изчезва, ако се третира с подходящи препарати за мазане.

 

 

Обичайте тялото си!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *