ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Разтворимите хапчета съдържат конски дози сол

Обикновените обезболяващи могат да провокират инсулт и сърдечни пристъпи заради огромното съдържание на сол в тях.

raztvorБритански учени твърдят, че пациенти, редовно приемащи разтворими форми на аспирин, парацетамол и ибупрофен, с 22% по-често страдат от инсулти и седем пъти повече са засегнати от хипертонията. Рискът от преждевременна смърт при тях е повишен с 28%.

Някои обезболяващи съдържат с 50% повече сол от препоръчаната дневна доза за възрастен – я тя е 6 грама. Учените призовават фармацевтичните компании да обозначат този факт върху опаковките и листовките, за да са предупредени потребителите какво поглъщат. Към пациентите също е отправена препоръка, отбелязват от meddaily.ru: тях просто ги съветват да се откажат от разтворимите таблетки.

Британските изследователи проучили здравето на хора, които са приемали от въпросните медикаменти в продължение на седем години – става дума за аспирин, парацетамол, ибупрофен, витамин D, цинк и калций. Изследвани били данни на над милион и 290 000 човека. Негативните резултати обикновено се проявявали след четвъртата година от началото на редовния прием.

Възрастният човек не трябва да поема повече от 6 грама сол на ден, но обикновено средното потребление е 8. В едно пакетче чипс например има половин грам сол, в две филийки хляб – 0.8 грама. Сандвичът не пада по-долу от 3-4.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *