ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Родната медицина е загърбила хирудотерапията!

Хирудотерапията (лечение с медицински пиявици) набира популярност в целия свят, но в България официалната медицина й е обърнала гръб.

hirudoВ родината няма място, където законно да се предлага лечение с пиявици. Няма и лекари, които да са обучени в модерните технологии на хирудотерапията, твърди д-р Фарида Калбахани пред BLITZ. Тя е председателка на Международната асоциация на хирудотерапевтите и хирудолозите. Занимава се с този тип лечебна практика от 17 години.

Хиорудотерапията е дошла от древността, разказва д-р Калбахани. Първите данни за нея са отпреди 3 000 години; рисунки на пиявици има в египетските стенописи. Традиционното вярване е, че изсмуквайки кръв от тялото на болния човек, пиявиците подпомагат нейното обновяване. Всъщност лечебният момент идва от слюнката на пиявицата, която съдържа над 200 биоактивни компонента.

В природата съществуват около 600 вида пиявици, но за медицински цели са пригодни само три от тях. Пиявиците за лечение се отглеждат при специални условия – това не са същите “твари”, които могат да бъдат зърнати в някой нехигиеничен водоем. Използват се само еднократно, което гарантира стерилността на процедурите; няма опасност от предаване на заболявания по кръвен път. Хипертония, безплодие и артрит са сред болестите, при които хирудотерапията има успех.

През вековете лечението с пиявици изгубило популярност, тъй като нямало достатъчно компетентни лечители да го прилагат. Не било ясно кога, в какви точки от тялото и какъв вид пиявици да се поставят. През Средновековието постепенно приложението на методиката замряло, а през 19-и век настъпил тотален отказ от нея. Едва в началото на 20-и век в Германия се възражда интересът към медицинските пиявици; изследователите били поразени от състава на слюнката им. Те могат да правят чудеса, на каквито не е способен никой медикамент, пояснява д-р Калбахани.

За жалост българските лекари не се интересуват от тази материя. Преди месец вСофия бил организиран голям международен симпозиум по проблеми на хирудотерапията. Организаторите разпратили няколко хиляди покани до наши медици, но на форума дошли само четирима лекари.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *