Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-често допусканите грешки в здравословното хранене

Много правила и забрани в името на здравословното хранене всъщност могат да доведат до противоположен на желания ефект. Ето най-разпространените сред тях!

vegetables_wokПреекспонира се значението на рибата като полезна храна – по-скоро в количествено отношение. Рибата не трябва да се консумира в доза над 400 грама седмично. Проблемът е в това, че в месото й се натрупват тежки метали, коментират от medikforum.ru. За жалост водите са замърсени в световен мащаб и солите на тежките метали се отлагат в различни важни органи от човешкото тяло. Става опасно, ако тези количества са по-големи, а това при прекомерна консумация на риба и морски дарове е неизбежно. Как човек да улучи дозата – неизвестно, но рибеното месо дава йод, фосфор, цинк и мастни киселини. Полезно!

Внимавайте с млечните продукти! Може да възникнат нарушения на фосфорно-калциевия обмен в организма. Това пречи на бъбреците, сърцето и нервната система. Не бива да пиете повече от две чаши мляко на ден плюс стотина грама сирене или извара.

Отказът от сол не е разумен, смятат специалистите. Безсолната диета се прилага само при определени болести и по съвет на лекар. Организмът има нужда от една чаена лъжичка сол на ден. Натрият, който се съдържа в нея, оптимизира работата на кръвоносните съдове и водния баланс на тъканите.

Не вярвайте на онези, които твърдят, че възрастните хора не трябва да ядат месо. Месото просто не трябва да е тлъсто и за предпочитане е да е варено или печено. Оптималният прием е до 200 грама два пъти седмично. Повече не бива заради промените в тонуса на храносмилателния тракт и в скоростта на обменните процеси. Растителната храна не е в състояние напълно да задоволи потребностите на организма от белтъчини и аминокиселини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *