ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Неочаквани съвети: как да се стоплим в студа?

Ако искате да ви е топло в студа, не носете вълнена шапка и пийте кафе без кофеин! Тези и още някои неочаквани съвети дават експерти от Великобритания. Любопитно е да ги чуеш, без да е задължително да ги следваш!

studВкъщи може да ви е топло, но когато излезете навън във време като сегашното, веднага настъпват промени в малките кръвоносни съдове, предупреждават от medikforum.ru. Спазмите на малките кръвоносни съдове са известни като болест на Рейно: лоша работа, особено през зимните месеци! Като предпазна мярка – регулирайте температурата вкъщи на 18-20 градуса, за да няма рязък преход при излизането навън.

Пийте чай и кафе без кофеин! Кафето от автомат, купено на път за офиса, може да ви позатопли, но кофеинът ще увеличи загубата на топлина от тялото ви. Кофеинът блокира рецепторите на кръвоносните съдове, не им позволява да се съкращават от студа. Ако те останат разширени, човек усеща как студът го наляга. Ето защо трябва да избягвате кофеина!

Не си дръжте ръцете в джобовете! Понякога правим това инстинктивно, но е по-полезно ръцете да са навън и енергично да сгъваме и разгъваме пръстите. Това натоварва мускулите, усилва кръвообращението и регенерира топлина.

Намалете протеиновата храна! Преработването на белтъчините повишава температурата на тялото значително по-силно, отколкото това е при мазнините и въглехидратите. Колкото по-интензивен е един процес на асимилация, толкова повече енергия се изразходва.

Забравете вълнените шапки! Ние губим 30% от топлината си чрез главата, включително носа, ушите и устата. Шапката трябва да е по-скоро кожена; най-добри са ушанките. И не забравяйте в студа да дишате само през носа – така въздухът се затопля, преди да попадне в гърлото и белите ви дробове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *