Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още рецепти от холистичната медицина против грип – част 2

Простите природни средства за лечение облекчават симптомите на грип, настинка и кашлица и увеличават естествения имунитет на организма, за да се справи по-лесно с болестта.

Част 1

4. Екстракт от гроздови семена

Установено е, че екстрактът от семената на грозде е с много ефективно антимикробно действие. Всеки път, когато се почувствате болни, вземайте два пъти на ден по 1 капсула през първите три дни, а след това породължете поне 10 дни, за да засилите имунитета си. Още първия ден ще усетите облекчение!

5. Пийте повече течности – вода, чай и бульони и не употребявайте захар

Захарта драстично намалява имунитета ви, така че, ако се почувствате зле, не яжте сладко. Дори е добре да спрете всякаква храна през първите два дни, тъй като организмът ви се бори с болестта и не трябва да го карате и да работи за смилане на храна. Ако все пак не можете да търпите на глад, яжте лека храна, като попара със сухар или каша. В първите дни на болестта е по-важно да не се обезводните и затова трябва да приемате достатъчно течности. Ако имате напъни за повръщане, пийте чай от джинджифил. Поемайте течностите на малки глътки през 1-2 минути през целия ден.

6. Инхалация с гинко билоба

Вземете 2 ч.л. изсушени листа от билката и ги сложете да кипнат в 200 мл вода. Изчакайте течността леко да изстине, за да не се изгорите, след което се наведете над горещата течност, като завиете главата си с голяма хавлиена кърпа. Направете тази процедура три пъти през първия и втория ден за 10 минути.

7. Смучете бонбони лукчета – мента плюс евкалипт

Всякакви смучещи бонбони биха помогнали, тъй като по този начин се поддържа влагата в устната кухина и слюнката убива бактериите. Скъпите таблетки от аптеката за смучене всъщност разчитат именно на този ефект от овлажняване повече, отколкото от съдържащите се в тях антибактериални компоненти.

8. Топли компреси

Направете топъл компрес на гърлото, а също и на челото. Топлият компрес за гърлото става най-добре с домашна силна ракия, като преди това намажете нежната кожа на шията със зехтин. На челото поставете загрята морска сол, поставена в найлон и увита с мека, памучна кърпа.

Запомнете нашите съвети, така че да можете да ги приложите при първите симптоми на настинка или грип.

 

 

Освежаваща маска за лице от листа на мента

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *