Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разпознаем диабета?

Организмът сигнализира за риска от често срещания диабет тип 2 (при който се открива генетична наследственост) още преди да настъпи заболяване

 

диабет

Симптомите обаче са безобидни и поради това често се подценяват.

Диета

Балансираното хранене при диабет се изготвя индивидуално след тест със специален апарат, който измерва комплекс от антропометрични показатели. Най-общо консумацията на захар и захарни изделия се свежда до минимум, а животинските мазнини падат под 10% в енергийния баланс за деня. Половината от калориите трябва да се доставят от зърнени и бобови храни. Препоръчват се плодове и зеленчуци, а от месото – бяло пилешко и морска риба. Този хранителен план действа и като превантивна мярка срещу диабет.

Кои са най-често срещаните симптоми?

• Често уриниране – повишената кръвна захар кара бъбреците да отнемат повече вода от организма, за да разредят и отделят глюкозата.

• Постоянна жажда -тъй като организмът постоянно губи течности, той се нуждае от нови количества. Жаждата обаче остава неутолена въпреки приемането на много течности.

• Други сигнали са хроничната умора (поради недостиг на енергия), раздразнителност, склонност към кожни и гъби ч ни инфекции, изтръпване на крайниците, сърбежи, проблеми с венците, еректилна дисфункция при мъжете, раждане на бебе над 4 кг.

Какви са профилактичните мерки срещу захарната болест?

При фамилна обремененост е необходимо да се направи преглед и оценка на риска от заболяване на 4()-годишна възраст и дори по-рано, ако човек е подложен на сгрее и води заседнал начин на живот. Много е важно да се поддържа нормално телесно тегло. Седмично 3-4 пъти трябва да се провежда умерена физическа активност от 30-45 минути. При гореизброените симптоми да се потърси незабавна консултация с лекар, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *