Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Някой автоимунни заболявания дават фалшиви резултати при Васерман

Моят проблем е следният: През втория месец на бременността си направих изследване Васерман, което беше отрицателно. През осмия месец на бременността си направих същото изследване и се оказа положително. Съпругът ми през цялото време имаше само отрицателни стойности. През цялото време лекарите ми обясняваха, че аз съм болна от сифилис и е много опасно за детето ми, но не можеха да ми обяснят как така бащата на детето ми не е болен. Можете ли вие да ми обясните това? Не съм имала сексуални отношения с друг мъж през последните 3 години, освен със съпруга си. И възможно ли е детето ми и съпруга ми да са постоянно с отрицателни резултати, а при мен да има такива противоречия? Къде бихте ми препоръчали да си направим контролни изследвания и към кой лекар да се обърнем за консултация?

Славка МИХАЙЛОВА, Нова Загора.

Във Вашия случай наистина е необходимо едно прецизно уточняване на истинската причина за тези резултати. Факт е , че при някои заболявания на имунната система е възможно да има фалшиви положителни проби за сифилис. В някои случаи тези проби могат да са
положителни години преди изявата на автоимунното заболяване, а понякога е възможно и да не се появяват никакви други оплаквания, освен фалшиво положителните проби за сифилис.
Определено е необходима преоценка и на лечението с антибиотици, тъй като при някои ситуации те дори могат да навредят.
Д-р Валя Асенова – Lekuva.net, DrAsenova@abv.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *