Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на витилиго с чер пипер

Лондонски учени приложиха успешно лечение на витилиго с биоактивен компонент от черния пипер.

vitiligoЗа експериментите си изследователите използвали главната съставка на подправката – пиперин, изясняват от medikforum.ru. Опитите са били направени с лабораторни мишки, заразени с витилиго. Това мъчително страдание у хората все още е с неизяснени причинители, а от него е засегнат един на всеки сто човека на планетата.

Пиперинът е съставката, която придава характерния вкус на черния пипер. Изследователите от Кралския колеж в Лондон са убедени, че на основата на въпросния пиперин могат да бъдат създадени цяла гама от лекарствени средства. Надеждата е те да допринесат за лечението на витилиго – загадъчната болест, от която кожата на болните става на бели петна заради увредено пигментиране. Пиперинът допринаса за възстановяване на въпросната пигментация.

По време на експериментите върху болестните петна на мишките била нанасяна мазилка, съдържаща пиперин. За шест седмици нормалната пигментация на проблемните участъци се възстановила. Някои от животните допълнително били облъчвани с ултравиолетови лъчи – това традиционно се прилага при лечението на витилиго у хората. Комплексното използване на облъчване и пиперин дало най-обнадеждаващи резултати.

Досегашните терапии на витилиго на практика не успяват да се преборят със заболяването, само забавят неговото развитие. Освен това интензивното облъчване с ултравиолет крие риск от стимулиране на злокачествени процеси в кожата. Ето защо вариантът с пиперина се счита за много перспективен и изследванията в тази посока продължават.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *