Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 начина да подпомогнете лечението на лупус

Това автоимунно заболяване може да предизвика големи проблеми, включително бъбречни заболявания, неврологична дисфункция и ревматоиден артрит.

Усложненията, произтичащи от лупус могат да бъдат фатални, но заболяването често остава в ремисия, която може да продължи с години. Такава е целта и на лечението, което се препоръчва. Освен задължителните лекарства, прилагайте и природни методи.

1. Противовъзпалителните билки джинджифил и куркума могат да бъдат полезни за пациенти с лупус, които имат и артритни симптоми.

2. Изследванията показват, че хормонът дехидроепиандро-стерон (или ДХЕА – стероиден хормон от съществено значение за производството на естроген и тестостерон) може да подобри качеството на живот на хората с лупус. Този хормон трябва да се приема само като допълнително лечение на болестта, защото редовната му употреба (например от спортисти) може да причини инфаркт. Дехидроепиандростерон се произвежда естествено от надбъбречните жлези. Тялото го превръща в мъжки и женски полови хормони, като естроген и тестостерон. Прави се от веществото диосгенин, което се намира в соята и дивия ямс (Dioscorea villosa) или наричан още мексикански сладък картоф.

3. Омега-3 мастни киселини. Ограничават възпалението и подобряват състоянието при пациенти с лупус. Тъй като се намират най-много в мазната риба, се препоръчва да си ги набавите с приемането на хранителна добавка.

4. Приемане на витамини и минерални добавки. Лекарствата, които ви е предписал лекарят – кортикостероидите, могат да увредят костната плътност и да увеличат риска от остеопороза. В този случай той би трябвало да ви препоръча допълнително ежедневен прием на витамин Д и калций.

5. Справете се  със стреса в живота си, като отделяте време за себе си. Използвайте това време, за да вършите нещо, което ви харесва и което ви успокоява – четене, плетене, шиене или просто се отпуснете и слушайте музика.

6. Говорете с други хора, които имат лупус. Можете да се свържете с тях чрез групи за подкрепа онлайн. Контактуването с други хора със сходна съдба ще ви донесе само полза както с информация, така и с обмяна на опит и лечебни средства.

 

Супер плодове от Азия за здраве и красота!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *