Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прекалено много месо = диабет?

Консумацията на голямо количество месо увеличава опасността от диабет дори в случаите, когато то се яде с много зеленчуци.

meatИзводът е на учените от Медицинския изследователски институт INSERM в Париж, съобщават от medikforum.ru. Те проучвали здравословното състояние на 60 000 жени в продължение на 14 години в търсене на връзка между храненето и появата на диабет от втори тип. Така станало ясно, че болестта се наблюдава преди всичко у жените, които похапват много месо, а то е киселинообразуващ продукт. Такива жени развиват диабет с 56% по-често в сравнение с останалите, в чието меню месото присъства сравнително по-рядко.

Тази зависимост се запазва и в случаите, когато месоядите активно похапват полезните зеленчуци и плодове Оказва се обаче, че те не са в състояние да компенсират негативния ефект от киселинообразуващите продукти. Повишената опасност да се стигне до диабет от втори тип се съхранява.

Диабетът от втори тип е най-разпространената форма на болестта, на нея се падат 90% от всички случаи. Милиони жертви на диабета от втори тип дори не знаят, че имат страданието. Главен рисков фактор си остават затлъстяването и склонността да се тъпчем с продукти, съдържащи голямо количество захар.
Изследването на френските учени доказва, че окисляващите продукти от рода на месо, риба, картофи, кашкавал, зърнени – стимулират появата на диабет от втори тип. Продуктите, които в най-малка степен причиняват отделянето на киселини, са плодовете, зеленчуците и кафето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *