Д-р Касабие: Гладниците лъжат!

Диетоложката, която втали Стефан Данаилов и Азис, няма вяра на пациентите си

 

Д-р Касабие

Защото всеки е склонен да послъгва, стане ли дума за количеството изядена храна. А и е важно не само колко грама си излапал, а и от какво идват те. Затова към кабинета й работи кухня,> която приготвя специално меню с качествени пресни продукти. Които са ги опитали, твърдят, че храната е толкова много, че трудно могат да я изядат.

Д-р Касабие е против ограниченията и глада. Според нея диетите са най-големият враг на елегантността. Когато забраняваме на организма си дадена храна, той забравя как да я усвоява. Когато пак започнем да я ядем, той се затормозява и трупаме килограми. Забраните са проблем и за психиката. Ако обожаваш шоколад, а диетата ти не го позволява, в един момент ти писва и изяждаш два наведнъж. А ако знаеш, че може във всеки момент да си хапнеш, сигурно няма и да се сетиш за шоколад или ще си чупнеш само 2-3 парченца.

Първо трябва да признаем поне пред себе си колко точно ядем. Често обясняваме, че хапваме само по шепичка, а пълнеем. Това няма как да се случи. От въздух килограми не се качват, категорична е диетоложката. Следващата стъпка е промяна в режима. На първо място е редовното хранене. Ако сутринта си хапнеш нещо вкусничко, до 10 ч. организмът ще го е преработил. След това пак се подкрепяш и така до вечерта. Дневното меню трябва да се разпредели поне на 5 порции. Така никога не посягаш към храната, озверял от глад. И няма опасност да прекалиш.

Диетоложката учи пациентите си да пият много вода – поне по 500 мл преди всяко хранене. Добре е да отмива и вкусът на храната, та да не се полакомят и да преядат. Свиква се трудно, но пък ползите са многобройни. Не само се изчистват токсините от организма и се активизира храносмилането, но печелим и по-свежа кожа.

Храненето е 70% от битката с килограмите, останалите 30% са спорт и активен начин на живот, твърди д-р Касабие.

Примерно меню на д-р Касабие:

Закуска: парче баница (140-150 г) с чаша мляко или купичка кисело мляко с овесени ядки и плодове.

Втора закуска: 50 г сурови ядки и чаша пресен плодов сок.

Обяд: до 200 г готвена храна и салата от пресни зеленчуци, подправена с качествен зехтин и лимонов сок.

Следобедна закуска: 180 г печена тиква с мед и орехи или 1 печена ябълка с кафява захар и канела.

Вечеря: 200 г печено пиле (или риба) с гарнитура от печени (задушени) зеленчуци, за десерт -сезонен плод, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *