Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Боровинката е плодът на дълголетниците!

Една неголяма чаша боровинки на ден е достатъчна, за да ни предпази от затлъстяване, сърдечни заболявания и диабет. Възпирайки тези болести, дребничкият тъмен плод на практика ни гарантира дълголетие, коментират от medikforum.ru.

borovinki_dc9496cc95Редовната му употреба предпазва от т. н. метаболичен синдром или най-малкото подобрява начина на протичането му, твърдят американски учени от Мейн. Метаболичен синдром, както е известно, означава комбинация от три патологични състояния – диабет, повишено кръвно налягане и затлъстяване. Тази троица гарантирано съкращава продължителността на живота, като увеличава вероятността от инфаркт, инсулт и други сърдечно-съдови заболявания.

Всяко едно от заболяванията – диабет, хипертония и затлъстяване, дори и самостоятелно е достатъчно сериозно. Но когато тройката действа в екип, нещата наистина стават опасни. И точно в такъв момент може да се оцени значението на боровинките. Плодовете са натъпкани с полифеноли – антиоксиданти, които защитават сърдечните клетки и смъкват артериалното налягане. Боровинката е в състояние да редуцира уврежданията на кръвоносните съдове и да въздейства за усвояването на захарта от клетките – така, че стойностите й в кръвта да не бъдат опасно високи.

Експериментите в университета на Мейн били провеждани с лабораторни мишки, които получавали известно количество боровинки – еквивалент на две чашки дневно за човека. Диетата бързо се отразила на тонуса на кръвоносните им съдове, които станали по-еластични и кръвното налягане на животинките се подобрило. След всички опити и анализи научният екип е убеден, че боровинките и продуктите от тях гарантирано предпазват от метаболичния синдром. Това на практика означава, че дават възможност човешкият живот да бъде удължен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *