Плодовете ни пазят от оглупяване

Добре познатите плодове съдържат вещества, които противодействат на появата и развитието на нервно-дегенеративните разстройства.

FruitРедовната консумация на плодове, които са достъпни като цени и постоянно ги има в магазина, може да предпази мозъка ни от симптоматиката на Алцхаймер.

Това звучи невероятно, признават от medikforum.ru. Учени от Корнуол изследвали ябълки, банани и портокали – най-често използваните в менюто на европейците плодове. От тези плодове били извлечени вещества, чрез които било въздействано върху мозъчните неврони. Потвърдена била хипотезата, че фитохимикалите на плодовете неутрализират действието на токсините и блокират окислителното възпаление в мозъчните клетки.

Това е и простият механизъм, който се противопоставя на негативните промени при стареенето и именно той предотвратява старческото слабоумие. Най-висока концентрация на полезните биосъставки с антиокислителен характер има ябълката. Именно тя в най-висока степен защитава мозъка от стареене. Свой принос, макар и по-слаб, имат портокалите и бананите.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *