Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли какво е това тетрахроматизъм?

Тетрахроматизмът е способност да се вижда светлина от четири различни източника

светлина очи

Пример за това в животинския свят е рибата-зебра, която може да вижда света в червени, зелени, сини и ултравиолетови диапазони на светлинния спектър. При хората тетрахроматизмът се среща крайно рядко.

Обикновеният човек има три типа рецептори, които разпознават светлината в червения, зеления и синия диапазон на спектъра. Всеки рецептор може да разпознае приблизително 100 цветови оттенъка, а мозъкът ни се опитва да ги смеси, променя яркостта им, за да може да забележи поне част от милионите различни оттенъци, в които е оцветен нашият свят.

Тетрахроматизмът теоретично позволява да се възприемат 100 милиона цвята. Както и в случая със супердегустаторите този феномен по-често се среща сред жените, отколкото сред мъжете. Интересното е, че далтонизмът при мъжете може да бъде наследен от жени с тетрахроматизъм, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *