Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мийте си зъбите, за да не ви хване рак!

От детство ни учат да си мием редовно зъбите – и това съвсем не е напразно! Оказва се, че лошата хигиена на устната кухина повишава риска от рак на гърлото и езика.

rakЛошата хигиена на устната кухина може да бъде фактор за злокачествени заболявания, твърдят учени от Тексаския университет в Хюстън. Те изследвали 3400 души на възраст от 30 до 69 години, описват от zdorovieinfo.ru. Доброволците предоставили на екипа цялата информация за стоматологичното и общото си здраве до началото на наблюдението. Оказало се, че лошата хигиена и заболяванията на зъбите и венците са директно свързани с прояви на папилома вирус и последващи инфекции – до 56% по-често от обичайното.

Туморите, причинени от папилома вирус, се превръщат в тежък епидемиологичен проблем на съвремието. В същото време например случаите на рак, причинен от тютюнопушене, постепенно намаляват – не и без ролята на масираните кампании срещу този вреден навик. На фона на тази тенденция е странно да се увеличават случаите на рак на устната кухина и гърлото. Причина за това е папиломният вирус, който също така е виновник за рака на маточната шийка, на половия член, ануса и др. Странното е, че заради различни предразсъдъци много хора пропускат възможността да се ваксинират срещу този вирус, макар че предлаганите ваксини вече са достатъчно надеждни и безопасни. Но каквито и ваксини да съществуват – грижа на всеки е да се грижи достатъчно отговорно за личната си хигиена, с това започва добрата профилактика.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *