ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашни рецепти срещу простудни заболявания

Подгответе се за заплахите на студения сезон. Как да се предпазите от атаките на грипа?

Ако всички около вас кихат или кашлят, зна­чи е крайно време да подсилите защитните сили на организма си. За целта ще ви помогне енергийна напитка от киви и манго. Кивито е богато на витамин С, а мангото съдържа цинк. Обелете две кивита и едно манго, разбийте ги с миксер и им се насладете.

  • Пилешка супа при треска

Според американски изследвания пилешката супа блокира белите кръвни телца, причинители на възпаленията. А лесно смилаемите белтъци и мазнини, които предлага тя, са сериозен източник на енергия!

  • Ароматерапия с розмарин при хрема

Облекчава дишането при настинка. Шест капки масло от розмарин се смесват с една щипка сол и малко вода и се поставят в лампа за ароматерапия. Ако нямате такава, работа ще ви свърши и по-дълбока тендже­ра. Покрийте главата си с хавлиена кърпа и вдишвайте 10-15 минути.

  • Mед u бира срещу кашлица и дращене в гърлото

5 лъжици мед в половин литър бира се раз­бъркват и затоплят. Питието успокоява кашлицата, но поради наличието на алко­хол е препоръчително само за възрастни.

  • Капки от лайка при запушен нос

Лайката се грижи нежно за носната кухина и подпомага отбъбването на лигавица­та. За приготвянето на тези особено ефикасни капки за нос са необходими 2 пълни чаени лъжици захар, които се разтварят в 50 мл чай от лайка. След това течността се поставя в носа с капкомер на всеки два часа.

1 чаена лъжица градински чай се залива с една чаша топла вода, оставя се да изстине и се прави гаргара със сместа!

 

ТОП 10 на болестите, които лекува шипката!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *