Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си помогнем, ако ни заболят ушите?

Сигурно ви се е случвало – място не можете да си намерите от болка! Понякога това се случва през нощта – как да дочакате сутринта със свредел в ухото?!

uho* На помощ идва народният опит, съветват от www.webzdrav.ru. Ако имате под ръка прясна мента, смачкайте листата и изцедете няколко капки от ароматния сок. Във всяко ухо се слагат по 1-2 капки и се запушва с памучно тампонче. Не се препоръчва за деца под 4 години!

* Една супена лъжица суха лайка се кипва с чаша вода и се оставя да кисне половин час. След това се изцежда и в отварата се сипва едно супена лъжица кислородна вода. С тампонче се прави промивка, без да се навлиза грубо навътре. Запушва се със сухо памучно тампонче.

* Направете силен шипков чай, смесете го с пресен сок от настъргани моркови и добавете лъжица сметана. Разбъркайте добре и натопете малък памучен тампон, който внимателно трябва да се постави в ухото. При болки в ухото помагат по 1-2 капки пресен сок от борово клонче или бреза.

* Ако страдате от гноен отит, пробвайте със сок от хрян и ръжено тесто. Процедурата е такава: 10 капки сок от настърган пресен хрян се смесват с 1 чаена лъжичка вода. От тази смес се слагат по 3-4 капки поне 5-6 пъти в рамките на деня. След това се прави ръжено тесто от чаша брашно, 4 супени лъжици настърган хрян, смесен с кисело мляко, 2 супени лъжици зехтин. Прави се меко тесто, което се разточва на питка и се поставя върху болното ухо. Върху тестото поставяме парче хартия за печене и завързваме с памучна кърпа.

* Стоплено бадемово масло върши чудесна работа, ако накапем 3-4 капки в болното ухо преди сън. Запушваме със сухо памучно тампонче.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *