Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасната тайна на сладкото: ето я!

Ако ви се яде нещо сладко – пригответе си го сами. Учени твърдят, че консумацията на готови сладкарски изделия допринася за създаването на вреден за здравето и фигурата навик – безконтролно похапване на сладкиши и захаросъдържащи продукти.

sladostiУчени от Имперския колеж в Лондон смятат, че болезнената тяга към сладкото се насърчава от сладкарските изделия, съдържащи глюкозно-фруктозен сироп. Този сироп се приема за пълноценен заместител на захарта, припомнят от medikforum.ru. Той се използва широко в хранителната промишленост и то не само за приготвянето на сладкиши. Влагат го в сухите закуски, в млека и газирани напитки. Учените вече са склонни да приемат, че този ингредиент лишава мозъка от способността да чувства граница и да издава стоп-команди!
Мозъкът приема, че тялото има нужда от още малко сладка добавка и разрешава да си вземем поредното бяло хлебче или бонбон.
Ръководителят на изследването – Карел Льо Ру, смята, че под влияние на фруктозата импулсите, които съобщават за насищане на организма, не достигат до съответните мозъчни участъци. Когато консумираме чиста захар, организмът ни изработва инсулин и по-високите му стойности са достатъчни, за да получим сигнал за насищане. Високите нива на инсулин в кръвта винаги способстват за редукция на апетита.
Фруктозата не работи по този начин и по тази причина за насищането не е достатъчен един бонбон. Мозъкът не може да разбере, че трябва да издаде команда “стоп”!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *