Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има лек и за 10-годишна мигрена

Kазвам се Мариана Петкова, и съм от Варна. В момента съм на 32 години.Откровено да ви кажа вече ми омръзна да занимавам близките и докторите с моето главоболие. Вие сте ми поредната надежда. Ето за какво става въпрос накратко – от 10 години се оплаквам от ужасно главоболие, всички ми казват че е мигрена, отрових се с лекарства – аналгин, темпалгин, саридон, седалгин, седалгин- нео, ефералган, парацетамол, аспирин, кофергамин. Някои от тях действително ми помагаха за известно време, но главобола пак се връщаше. Ходих по невролози – изписваха ми флунаризин, сибелиум, даже и много скъпи лекарства- зомиг, суматриптан, които наистина спираха главоболието, но след седмица – две пак получавах главоболие.Да ви кажа какво ми е главоболието-започва с леко изтръпване на дясната половина на лицето и вече зная, че идва ужасът – започва да ме боли много силно дясната половина на главата и повръщам, завирам се в най-тъмната стая и така по цял ден, понякога по 3-4 пъти в месеца. Имам ли някакъв шанс да се излекувам?

Драга Мариана, по твоето описание най-вероятно да се касае за мигрена. То обаче не е причина за толкова големи страхове. Трябва да те успокоя, че тази болест е лечима. При теб този извод следва от давността на заболяването, характерът на пристъпите. Повечето от изброените от теб лекарства само временно спират и утихват болката, други се използват за профилактика и лечение на мигрената, но при теб има много други възможности за лечение с други класове лекарства.

Какво трябва да направиш – първо да посетиш невролога, а неговата първа задача е да отхвърли така наречените органични заболявания на мозъка и едва след това, след нужните изследвания да проведе необходимото лечение, най –добре с лекарства възстановяващи нарушените нива на биологично активните вещества във мозъка, чието равновесие ще премахне пристъпите.

Д-р Танко Начев е невролог, консултант на в. “Лекар без пари”. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел. : 0898 / 990-788.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *