Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Грейпфрутът предпазва от наследствени болести на бъбреците

Грейпфрутът и някои други цитрусови плодове могат да блокират проявата на поликистоза – наследствено заболяване на бъбреците. Вълшебното вещество, което изпълнява тази важна функция, се нарича нарингенин.

bybrechnokamenna-bolest-profilaktika-framarПоликистозната болест на бъбреците е генетично заболяване, отчитат от meddaily.ru. То причинява промяна в бъбречната тъкан; в нея възникват множество кисти – засегнати са и двата бъбрека и това води до бъбречна недостатъчност и високо кръвно налягане. Болните с такава диагноза практически нямат лечение – те трябва да поддържат живота си с хемодиализа.
Учени от редица британски университети отдавна се опитват да открият начин за блокиране на генетичното заболяване.

Екип от “Роял Холоуей” се концентрирал върху горчивата съставка нарингенин. При “съдействието” на едноклетъчната амеба Dictyostelium учените разкрили, че нарингенинът регулира протеина PKD2, свързан с възникването на поликистозата. Всъщност природата е дала щедро в цитрусовите плодове средството, чрез което опасното генетично заболяване си остава блокирано и не създава здравословни проблеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *