ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Убийте бактериите в дома си с натурални средства!

За повечето домакинства естествените дезинфектанти са предпочитани, защото са безопасни и са ефективна алтернатива на химичните.

Суровите химични съставки в дезинфектантите, които намирате на пазара, могат да бъдат опасни, ако се погълнат по невнимание особено от деца, а това би причинило кожни и респираторни проблеми. Затова ние ви предлагаме няколко съвета как да използвате естествената алтернатива за почистване на дома ви.

  1. Използвайте оцет – пет процентов разтвор на оцет убива 99% от всички бактерии. Използвайте бутилка с пулверизатор и я напълнете с вода и оцет – 4 части вода и 1 част оцет. Напръскайте кухненските шкафове (или тоалетната чиния, плочките), които искате да почистите и оставете една нощ да престои. На сутринта избършете с памучна кърпа. Миризмата ще се разсее до 1 час.
  2. Смесете половин литър вода с 20 грама сода бикарбонат. Използвайте сместа, за да изтъркате повърхностите, които искате да почистите.
  3. Направете си антибактериален спрей с чаша и половина вода и 10 капки ментово масло. Разклатете добре и напръскайте плочките в банята, ваната, душовете, мивките и всички повърхности, от които искате да премахнете замърсяването.
  4. Направете топки от памук и ги напоете с ментово масло. Поставете ги в чекмеджетата, килера, шкафовете, гардеробите и всички затворени пространства. Ментата ще освободи частици във въздуха, които ще убият доста бактерии и, от друга страна, ще освежи въздуха с миризмата си.
  5. Напълнете бутилка с пулверизатор до половината с вода, а останалата част с белина. Тази смес 50/50 е смъртоносна за най-разпространените бактерии. Напръскайте всякакви твърди повърхности – от кухненския плот и печката до душа и плочките. Оставете да подейства поне 30 минути и след това избършете повърхностите с хартиени салфетки. Не използвайте тази смес на мебели с тъкани.

 

 

 

Полезно ли е да ползваме много химия в домакинството?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *