Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вредни ли са монодиетите?

В морето от диети наистина е трудно да избереш онази, която ще ти помогне най-успешно да свалиш излишните килограми.

mono_dietaМного хора започват диета, след като са научили от приятели как Х или У е отслабнал с толкова и толкова килограми. Но дали това ще се случи и на новия ентусиаст по същия начин?

Едни от най-популярните програми за редукция на теглото са свързани с монодиетите. В основата им е употребата на един нискокалориен хранителен продукт продължително време, припомнят от medikforum.ru. той може да се приема в неограничени количества – но практиката показва, че спазващият тази диета не успява да изяде много. Бързо омръзва да похапваш едно и също, дори то да е най-любимото ти. Освен това не можеш да добавяш сол или захар и е безвкусно. Най-често монодиетата се прави с ябълки, дини, краставици, тиквички, може с ориз, елда, извара. С банани, с кисело мляко…

Този подход обаче има сериозни минуси. Преходът към подобно хранене причинява дискомфорт: еднообразието уморява и може да доведе до срив, до имунодефицит. Възможни са също нарушения на обмяната: например диетата с извара нарушава обмена на калций, а това има значение за здравината на костите. Стомахът бързо ще започне да протестира, ако дълго време му предлагате само ябълки. Дори полезна храна като киселото мляко може да обърка перисталтиката на чревния ви тракт!
Вместо да се измъчвате с монодиета – по-добре си планирайте разтоварващи дни. Ако се храните от един до три дни само с един продукт, ще можете да прочистите тялото си от токсини и храносмилателната ви система ще си почине. Организмът ви ще се обогати с полезни витамини и микроелементи. Според специалистите един разтоварващ ден в седмицата или на 10 дни е достатъчен, за да постигнете този резултат. Колкото до отслабването – секретът е прост: по-малко калории и повече движение от обичайното!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *