ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Зеленият чай и мъжкото здраве: каква е връзката?

Зеленият чай е полезен за мъжете с това, че активира умствената им дейност. Това твърдят холандски учени след експерименти с 44 доброволци.

teeЕкспериментът има елементарна технология, обясняват от meddaily.ru. На доброволците се поднася запарка от зелен чай и им се възлага да решават задачи за съобразителност. Активността на мозъчната дейност при това се замерва с помощта на специална чувствителна апаратура. Мъжете, които получавали преди опита чай, по-добре от участниците в контролната група без подобна “екстра” възприемали и запомняли информацията, свързана със заданието.

Подобен експеримент е проведен преди година в университета в Базел, където научният екип работил с 12 доброволци мъже. Сканирането на мозъците им потвърдило, че зеленият чай активира в тях определени зони. Именно те имат основна роля при възприемането и обработката на информация. Освен това заключението било категорично в това, че редовната консумация на зелен чай забавя увреждането на нервните трасета в главния мозък, чрез които “тече” информацията.

По-малка е и опасността от образуването на плаки по кръвоносните съдове, които влошават когнитивните способности при процесите на стареене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *