Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са пораженията по кожата след прекомерното излагане на слънце?

Напуканите устни, загрубяването на кожата на лицето, ситните бръчици около очите

 

морски тен

Излагането на слънце води до редица промени, които не само отнемат влагата на кожата, но и улеснява естествения процес на нейното остаряване.

Кожата ни постоянно се възобновява, но скоростта на регенерирането на кожните клетки намалява с възрастта. Молекулите, поддържащи нейната еластичност – колаген и еластин, с напредване на годините започват да се разпадат и да се втвърдяват. Съдържанието на водата в кожата също намалява. В резултат на това тя започва да губи своята еластичност и мекота, изтънява, става свръхчувствителна, изсушава се и се появяват бръчки. UV лъчението подпомага и образуването на свободните радикали, които оказват отрицателно влияние върху синтеза на колаген и еластин (намаляват количеството фибробласти – кожните клетки, които ги произвеждат), предизвиквайки тяхната деструкиия, което е причина за намаляване на кожния тонус и стегнатия вид на кожата. Така че слънцето ни лишава не само от хидратирана, но и от стегната кожа. Какво можем да направим за всеки слой на кожата?

Епидермисът е повърхностният слой на кожата, който към 30-ата година става по-сух и започва да загрубява, тъй като мастните жлези намаляват секрецията си, а клетките все по-трудно задържат вода. С приближаването и настъпването на менопаузата този защитен слой (изграден от себум и влага) все повече намалява и кожата става прекомерно чувствителна. Това създава непоносимост към много от козметичните съставки и допълнително затруднява избора на продукти с противосъстаряващ ефект. За правилното функциониране на този слой е важна добрата хидратация.

Дермата е дълбокият слой на кожата, в който са разположени капилярите, осигуряващи притока на кръв и снабдяването с хранителни вещества. Тук се намират и влакната колаген и еластин, които поддържат структурата на съединителната тъкан гладка и стегната. Поражения нанася не само естественият ход на времето, но и UVA лъчите, които имат голяма дължина на вълната и проникват дълбоко в кожата. Намалената еластичност на кожата я прави сбръчкана и отпусната, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *