Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фъстъчено масло и орехи пазят женското здраве

Родителите на малки момичета трябва да се погрижат в менюто им да има редовно орехи и фъстъчено масло. Според учени тези продукти действат благотворно за развитието на млечните жлези и намаляват вероятността от рак на гърдата в зряла възраст.

fistЕкип от университета Вашингтон и Харвардското училище по здравеопазване съобщи, че наличието на орехи и фъстъчено масло в менюто на момичетата намалява риска от поява на доброкачествени тумори на гърдата към 30-годишна възраст. Това не застрашава живота, но е възможно да създаде опасност за злокачествено израждане на тъканите в по-късна възраст.
Учените проследили развитието на 9000 момичета на възраст 9-15 години, описват от medikforum.ru. Оказало се, че онези от тях, които имали в обичайното си меню описаните продукти, са намалили вероятността от поява на доброкачествени тумори към 39%. Момичетата от тази група похапвали фъстъчено масло средно по два пъти седмично. Оказало се също, че в профилактиката положителна роля играят също фасулът, лещата, соята и царевицата.

Разбира се, важно е да се намери разумна мярка в приема на споменатите продукти. Фъстъченото масло е от онези храни, които диетолозите не препоръчват заради влиянието им върху теглото. С фъстъченото масло не бива да се прекалява, но добра работа в същата посока вършат и орехите и ефектът им върху килограмите не е така опасен!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *