Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли кое е универсалното средство против кариес?

Изследователи потвърждават, че употребата на три чаши черен чай на ден защитава зъбите от най-разпространеното заболяване – кариес

 

черен чай

Черният чай неутрализира действието на бактериите стрептококмутанти (бактерии, предаващи се от човек на човека чрез слюнката) и лактобацил, предизвикващи разрушаване на зъбите. При това положителното действие на напитката не намалява от захарта.

Интересното е, че защита от кариес ви гарантира и употребата на зелен чай, който се бори и с неприятния дъх в устата.

Специалистите предупреждават, че при взаимодействието на бактериите и въглехидратите, постъпващи с храната, в устната кухина се образува киселина, която провокира кариес. Черният и зеленият чай, съдържащи антиоксидантни съединения -флавоноиди и катехини (вещества, подобни на танина), могат да спрат растежа на бактериите и да препятстват възникването на кариеса. Задължителното условие е да се изпиват не по-малко от 3 чаши дневно от една от тези полезни напитки, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *