Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лимонът в народната медицина

Лимонът е един от онези дарове на природата, които често помагат да прогоним болестите и да изпълним едно или друго успешно лечение.

limoni-iztiskvaneКаква е ползата от лимона? По тази тема може да се говори часове, признават от emedea.ru. Коктейлът от лимон, портокал, грейпфрут и мед в народната медицина се нарича коктейл на здравето и дълголетието – той съдържа цял списък от важни за организма витамини и микроелементи. Редовната му употреба е един от гарантите за доброто ни здраве. Първото, което си купуваме при заболяване заедно с лекарствата, е лимонът – “жив” витамин С!
Ако решим да изброим всички болести, при които лимонът помага, трябва да направим един доста дълъг списък. Ето някои от популярните му приложения:

* При болки в гърлото или ангина народната медицина препоръчва гаргара с прясно изцеден лимонов сок, разреден с негореща преварена вода. Това унищожава болестотворните бактерии и микроби. Полезно е в такива случаи да се дъвчат парченца лимон заедно с кората.

* Чаена лъжичка пресен лимонов сок в чаша с вода е чудесно средство за профилактика на зъбния кариес. Използвайте тази смес за изплакване на устата!

* Камъни в бъбреците и песъчинки в пикочния мехур се изхвърлят по-бързо и леко, ако се приема смес от сока на един лимон, един морков, една неголяма глава червено цвекло и една краставица. Тази напитка трябва да се приготвя и приема в продължение на седмица по 1-2 пъти на ден. След това може да забравите за бъбречните камъни.

* Редовната употреба на пресен лимонов сок по време на сезонните граници – преди зимата и преди пролетта – ще насити тялото ви с най-важните съставки и за авитаминоза няма да стане дума.

* Противно на очакванията, лимоновият сок може да помага също при гастрит и чести киселини. За целта се пие по чаша вода със сока на половин малък лимон. Пие се на глътки. Процедурата се повтаря всеки ден в продължение на месец – при много хора ползата е категорична, болките и киселините изчезват.

* Лимонът съдейства за добра работа на черния дроб. Този важен орган по-успешно извежда токсините от тялото, ако му съдействаме с редовна консумация на лимони.

* Дори да нямата здравословни проблеми, трябва да знаете, че лимонът тонизира, активира нервната система, повишава настроението и подобрява самочувствието.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *