ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 важни признака, които алармират за проблеми с хормоните

Научете се да разпознавате важните сигнали на вашето тяло

 

хормонални проблеми

Колебания в теглото

Както затлъстяването, така и безпричинното отслабване могат да са следствие от тежки ендокринни заболявания. Дори при липса на сериозни заболявания при изразен дефицит на телесна маса може да възникне дефицит на полови хормони, тъй като част от женските полови хормони се изработват в подкожната мастна тъкан.

А излишъкът на мастна тъкан е не само естетически проблем. Колкото повече мазнини има в тялото (извън нормата!), толкова по-ниско е количеството на естрогените и тяхната активност. Затова при затлъстяване се откриват и нарушения на репродуктивната функция на жената, възниква риск от развитие на рак на млечните жлези, спонтанни аборти и т. н.

Захарен диабет

Това е едно от най-сложните и сериозни заболявания на ендокринната система. При жените с диабет могат да възникнат проблеми с успешното износване на бременността. Затова бременните трябва да са под постоянно лекарско наблюдение.

Ендокринни нарушения в климактеричния период

Менопаузата е само едно от поредицата анатомични, физиологични и психологически изменения, отнасящи се към климактериума. Този период заема обикновено десетилетието между 45 и 55 години. Съпровожда се с множество субективни и обективни симптоми и изменения в обмяната на веществата, главна причина за които е значителното намаляване на нивото на естрогените.

При настъпване на климакса са задължителни медицинските прегледи и изследвания на всеки 6 месеца, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *