Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-важните факти за рибеното масло

рибено масло

Може би смятате, че мазнината е вредна за тялото ви, но има един вид мастни киселини, наречени омега-3, които дори е задължително да се приемат във възможно по-големи количества.

 

  • Омега-3 мастните киселини от източници, различни от риба, не притежават същите терапевтични свойства като тези, откри­ти в рибеното масло или маслото от черен дроб на треска.
  • Хранителните добавки с рибено масло трябва да се съхраня­ват в хладилника, за да не гранясат.
  • Препоръчваната доза рибено масло като хранителна добавка е обикновено 3000-5000 мг на ден. Можете да избегнете обичай­ните странични реакции – подуване и метеоризъм (газове), ди­ария или лека миризма на риба, излъчвана от тялото, като раз­делите дозата на два или три приема през деня.
  • Някои натуропати съветват през лятото да се употребяват омега-3 мастни киселини от рибено масло, а през зимата – мас­ло от черен дроб на треска, богато на витамин D. (През лятото получаваме достатъчно количество витамин D при излагане на слънце.) Предимството на маслото от черен дроб на треска е, че приемът на 10 мл дневно е толкова ефикасен, колкото е днев­ният прием на 15 перлички рибено масло.
  • Внимание: Маслото от черен дроб на треска е противопоказано при бременност за­ради високото си съдържание на витамин А.
  • Предозирането на рибеното масло може да повлияе върху кръвосъсирването. Не употребявайте повече от 6000 мг на ден.
  • Вни­мание: Ако вземате антикоагуланти като аспирин, страдате от кръвоизливи или имате нарушено кръвосъсирване, преди да за­почнете да употребявате добавки с рибено масло, се консулти­райте с лекар. При захарен диабет приемът на рибено масло трябва да се ограничава до 2000 мг дневно, защото по-високи до­зи могат да повишат нивата на кръвната захар. При установена алергия към риба употребата на рибено масло не се препоръчва.

 

 

 

Рибеното масло прави децата по-умни!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *