ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Знаете ли колко много ползи има от картофите?

Ето малко интересна информация за лечебните свойства на този зеленчук:

Той е питателен и лесно смилаем, така че е подходящ за всички възрасти. Той е диуретик, успокояващо и анти-спастично средство, а така също и помощник при храносмилането.  Вижте кога и как да го прилагате:

Анемия

Картофите са отличен източник на желязо и фолиева киселина, които са от съществено значение за производството на червени кръвни клетки. Поради тази причина, картофите могат да се използват като естествен помощник за предотвратяване или лечение на различни форми на анемия.

Ревматоиден артрит

Съдържащите се в картофите калий и органична сол  ги прави една  от най-добрите противовъзпалителни храни. Парче необелен картоф се накисва в чаша с дестилирана вода. Пийте сутрин на гладно.

Изгаряния, обриви и други кожни раздразнения

Върху кожата се прилагат сурови картофи – нарязани на филийки или настъргани на ренде. Така се лекуват кожни раздразнения, изгаряния, обриви, зачервяване на кожата и сърбеж.

Запек и хемороиди

Варени или задушени картофи  са ефективно използвани като естествено средство за лечение на запек, премахване на напрежение в червата и предотвратяване на хемороиди.

Гастрит и язви

Може би най-честата употреба на сок от сурови картофи е за лечение на гастрит, колит, стомашни и чревни язви, поради способността му да намалява киселинността в стомаха. За да се постигне максимална полза от картофения сок, пийте по половин чаша 3-4 пъти на ден в продължение на най-малко един месец.

Високо кръвно налягане

Картофите са отличен източник на калий, който спомага за намаляване и стабилизиране на кръвното налягане.

Уморените очи

Суровите картофи са истински полезна помощ за уморени очи. Слагайте върху очите си тънки филийки сурови картофи по два пъти на ден. Очите ще са отпочинали, а тъмните кръгове ще изчезнат!

Загуба на тегло

Мит е, че от картофите се пълнее. Увеличаване на теглото причиняват мазнините в пържените картофи.  Варените картофи са отлична алтернатива на зърнените храни във всяка диета за отслабване, поради ниското им съдържание на калории. Можете да ги консумирате и във вид на сок.

Сок от картофи се приготвя, като измиете добре картофите без да ги белите и ги настържете на едро ренде. След това поставете в тензух и изстискайте в подходящ съд. Ако имате сокоизтисквачка, още по-добре. Комбинирайте с други сокове, като ябълка или портокал. Може да се комбинира с чай – мента или друг градински. Използвайте различни комбинации, докато не намерите този, който отговаря на вашия вкус и предпочитания.

 

Още ползи от картофите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *