Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли как се получава пчелният мед?

мед

Непрекъснато ни съветват да ограничим сладките храни в менюто си, но това не важи за меда.

За този уникален продукт трябва да благодарим на рояците трудолюбиви пчели, които летят в радиус от 10 км, търсейки нектар. Всичко, което се добива с толкова тежък труд, без съмнение е полезно. Медът е доста калоричен, но ако оставим това настрана, той притежава изключителни лечебни качества.

Кръжейки над цветните поля, пчелите пият малко от цветния нектар, който събират, а по-голямата част от него носят в коше­ра и го складират в шестоъгълните килийки на восъчните пити за храна на младите пчели.

Когато влагата се изпари, течният нектар се превръща в мед. Крайният продукт съдържа главно за­хари, фруктоза и декстроза, плюс малко цветен прашец, восък, протеини, витамини и минерали. Медът от детелина, който е най-разпространен в търговската мрежа, е най-лек. По-аромат­ните видове мед са тези от лавандула, цитрусови цветове и цве­тове от малини.

Още през 1970 г. хирурзи докладват, че при жени, прекарали гинекологични операции, е регистриран по-кратък болничен престой и не са развили инфекции, когато оперативните шево­ве са били третирани с мед. Проведени в Индия изследвания со­чат, че обработените с мед рани от изгаряне заздравяват по-бър­зо, съпроводени са с по-малко болка и оставят по-незабележими белези в сравнение с раните, обработени със сребърен сулфадиазин, традиционно лечение при изгаряне.

Медът винаги е бил използван за третиране на очни възпале­ния, включително конюнктивит и повърхностни химически из­гаряния. При изследване върху повече от 100 пациенти с очни заболявания, които не се повлиявали от традиционното лече­ние, лекарите тествали мехлем с мед. При 85% от случаите било налице подобрение. Прилагането на мед върху клепачите (не бива да се прави без консултация с лекар) може да причини краткотрайно щипещо усещане и леко зачервяване, но не би предизвикало никакви други последици.

 

 

Супермед изцелява проблемни рани и обриви

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *