Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте коя риба лекува от рак!

Британски учени доказаха, че омега-3 мастните киселини в сьомгата и пъстървата са в състояние да блокират растежа на туморни клетки в устната кухина и по кожата. Рибата спасява от рак в ранен стадий, обобщават изследователите.

semgaДанните от изследването сочат, че омега-3 мастните киселини причиняват смърт на злокачествените и пред-злокачествените клетки. При това процесът не се отразява негативно на нормалните клетки, отбелязват от zdorovieinfo.ru. Откритието може да положи основа за нов тип лечение на рака в устната кухина.

При експериментите учените изследвали плоскоклетъчния рак – една от основните форми на рака на кожата. Плоскоклетъчният рак в устната кухина статистически заема шесто място в света сред всички разновидности на злокачественото заболяване. Лечението му е доста сложно и скъпо.

Научният екип третирал различни групи клетки – здрави, със злокачествени и предзлокачествени изменения – с омега3-мастни киселини. Потвърдила се хипотезата, че омега3 избирателно потискат развитието на изродените клетки. Дозите на прилаганата омега3-мастна киселина не оказват негативно въздействие върху здравите клетки и това е причината да се счита, че лечение с омега3 е възможно.

Възможно е омега3 да се окаже добър продукт за антиракова профилактика на кожата и устната кухина. Допуска се, че тя ще е приложима при пациенти от рискови групи, както и при превантивно лечение за блокиране появата на възможни метастази. Необходимите количества от киселината ще могат без усилие да се нанасят върху засегнатия участък от тъканите във вид на гел или аерозол.

Огласените данни са доста обнадеждаващи, но научният свят все пак се отнася предпазливо към лансираната хипотеза. Със сигурност предстоят още експерименти, за да се проверят всички възможности за въздействието на омега3-мастните киселини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *