Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои ритъмни нарушения на сърцето крият риск за здравето?

Най-сериозните ритъмни нарушения, които крият риск за живота и препятстват всекидневната активност на човек, налагат медикаментозна терапия

 

болка в сърцетоПри необходимост се прибягва до инвазивни методи.

Предсърдното мъждене (когато сърдечна честота не отговаря на пулсовата) е най-често срещаната аритмия. То също се лекува с медикаменти. Само по себе си то не застрашава живота, но е рисков фактор за образуване на тромби (съсирени), които могат да напуснат сърцето и да запушат някоя артерия.

При т.нар. функционални аритмии – когато сърцето е здраво, но ритъмът му е нарушен заради разстроена нервна система, е достатъчно да се намалят кофеиновите напитки и цигарите и евентуално да се приемат успокояващи средства на билкова основа. Леките до умерени физически натоварвания също укрепват работата на сърцето.

Обърнете внимание и на хранителните си навици – включете в менюто си продукти, богати на омега-3 мастни киселини (скумрия, сьомга, риба тон, херинга). Минералите магнезий и калий също поддържат нормалните функции на сърцето. Съдържат се в прясното мляко, зеленолистните зеленчуци, цитрусите, пълнозърнестите продукти. Тлъстите меса и пържени храни не се препоръчват, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *