Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аритмията – кога може да бъде опасна?

Аритмията представлява нарушение в работата на сърдечния мускул, което се усеща се като сърцебиене

 

аритмия

Понякога това състояние преминава бързо и без последствия, друг път може да бъде животозастрашаващо. Честотата на сърдечната дейност в голяма степен зависи от годините – при малки деца тя е 100-110 удара в минута, а при възрастните хора – 70-80 удара в минута. Физическото и психическото състояние също оказват влияние. Някои лекарства като странично действие могат да предизвикат ускорен, забавен или неравномерен пулс. Сред тях са медикаменти за отпушване на носа при хрема, както и вентолинът – сироп срещу бронхиална астма и хроничен бронхит.

Аритмията съпътства множество заболявания – хипертония, диабет, проблеми с щитовидната жлеза. Но и здравите хора не са застраховани – ускореният ритъм на сърцето (тахикардия), „прескачането“ или „спирането“ му (екстрасистоли) могат да бъдат следствие от преумора, стрес, нервно напрежение, прекомерна консумация на ободряващи напитки със съдържание на кофеин, злоупотреба с алкохол и цигари.

За да се изяснят природата и видът на ритъмното нарушение, е необходимо да се направи електрокардиограма. В някои случаи се налага извършването на 24-часов запис на работата на сърцето, което става с поставянето на малък апарат и няколко електрода върху гърдите. По този начин се улавят краткотрайните излизания от ритъм, измененията по време на физически и емоционални натоварвания и при сън. Задължително е ултразвуково (ехографско) изследване при специалист, което може да покаже евентуални структурни промени на сърцето, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *