Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са причините за недостиг на въздух?

Недостигът на въздух е известен също като диспнея. Това обикновено е симптом, че имате някакво заболяване, включително сърдечно или белодробно.

Недостигът на въздух причинява дискомфорт в дишането, което може да се разглежда като необичайно за възрастта и здравословното състояние на страдащия. Това може да е резултат от:

Астма

Астмата ограничава дихателните пътища, тъй като предизвиква допълнително производство на слуз и по-нататъшно намаляване на способността на страдащия да диша нормално. Това води до поява на хрипове, кашлица и усещане за стягане в гърдите. Астмата води до недостиг на въздух, което се случва често рано сутрин или късно през нощта. Тази болест може да се развие по време на детството, но също така засяга тийнейджъри и възрастни.

Емфизем

Емфизем е белодробно заболяване, при което алвеолите на белите дробове постепенно ерозират. Основният симптом на емфизем е недостиг на въздух, което е постоянно състояние за болните. Задухът може да настъпи по всяко време на денонощието. Основната причина за недостига на въздух е унищожаването на въздушните мехурчета. Това намалява кислорода, който кръвта транспортира от белите дробове към клетките и пречи да си поемете дъх.

Сърдечна аритмия

Сърдечната аритмия е състояние, при което сърцето работи твърде бързо или твърде бавно или в комбинация от двете. Един от симптомите на сърдечната аритмия е недостигът на въздух. Ако сърдечната честота се забавя значително, сърцето не може да изпомпва достатъчно кръв към тялото. Това може да доведе до увреждане на мозъка и сърцето, както и на други части на тялото.

Анемия

Анемията е намален брой на здрави червени кръвни клетки в тялото. Червените кръвни клетки пренасят кислород към тъканите. Ако анемията е лека, не може да доведе до забележими симптоми. Но ако анемията прогресира без лечение, тялото ще се стреми по-трудно да поддържа адекватни нива на кислорода.

Бременност

Недостигът на въздух е често срещано явление по време на бременност. По време на третия триместър белите дробове и диафрагмата са леко притиснати от нарастващата матка, което прави малко трудно да си поемете дълбоко дъх.

 

 

Астма и физическо натоварване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *