Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 популярни диети, които поддържат в норма холивудските актриси и певци

Колкото и да са ефективни тези диети, не забравяйте, че всеки организъм е индивидуален, затова е невъзможно просто да изберете диетата

кортни лав

Диета според кръвната група

Според някои диетолози, в кръвта се съдържат определени компоненти, които могат да отхвърлят едни продукти и да разграждат други. Кръвните групи са четири: първа (0), втора (А), трета (В), четвърта (АВ).

Препоръчителни продукти за I група са: риба и морски дарове. Отлично се усвояват зеленчуци и белтъчна храна, сладки плодове, хлябът трябва да се ограничи, като се отдаде предпочитание на тъмните сортове. Желателно е да се изключат всички видове зеле, пшеница и царевица (и изделията от тези зърна), пържени картофи, да се ограничат маринатите и кетчупите.

II група: отлично им подхожда вегетарианството, макар и не в строгото му разбиране, тъй като организмът има нужда от белтъчини. Трябва да изключат месото, употребявайки риба и млечни продукти с белтъчен профил – сирене и извара, соеви продукти. Полезни са всички видове брашна, бобови, плодове (освен цитруси) и зеленчуци, както и растителните масла, ананасите.

III група: притежателите на тази кръвна група са всеядни, но ако употребяват месо, трябва да изключат свинското, кокошка и патица; полезни са рибата и всички млечни продукти, особено на основата на кисело мляко. Подходящи са също ястия от яйца, брашна (освен от елда и пшеница); полезни са бобови храни, зеленчуци без нишесте и всички плодове, с изключение на кокосови орехи.

IV група: тя съчетава в себе си принципите едновременно за II и III група, затова за тях е полезно смесеното – белтъчно-растително хранене. В него преобладават месните продукти от диетичната група – заешко, пуешко или кокошо, телешко месо. Полезна е и рибата, а морските дарове трябва да се ограничат. Полезни са всички видове киселомлечни продукти, немазни сирена и соеви продукти, бобови в малки количества; растителни масла и ядки, всички брашна, с изключение на това от елда и царевица. Зеленчуците и плодовете трябва да са в голямо количество, освен кисели плодове и маслини.

Кортни Лав, Камерън Диаз, Мина Сувари, Алиша Силвърстоун предпочитат този метод.

Цветна диета

Рик Гало разработил диета, основана на цветовете на продуктите. Те са три – червен, жълт и зелен, а изборът им зависи от гликемичния им индекс (ГИ). Зелените продукти са с нисък ГИ и трябва да присъстват във всекидневното меню; със среден ГИ са жълтите, които трябва да се използват умерено, а червените трябва да се изключат.

Красавицата Шарън Стоун поддържа форма, като разделя и употребява продуктите именно по този начин.

За да няма странични ефекти, е необходима предварителна консултация със специалист, който да ви посъветва кой именно начин на отслабване ще е най-продуктивен и безопасен конкретно за вашия случай, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *