Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвети за ексфолиране и хидратиране на сухата кожа

Недостатъчно омазняване на кожата се наблюдава при твърде често къпане, прекомерна употреба на сапун или прекалено сух въздух.

Повечето хидратиращи продукти всъщност не добавят влага в кожата, а задържат съществуващата. За още по-добър резултат използвайте домашните козметични рецепти, изброени по-долу.

 

При здравата кожа мастни­те жлези отделят достатъч­но себум, за да я поддър­жат винаги влажна и елас­тична. Но сухият въздух през зимата (както в поме­щенията, така и навън) може да предизвика люще­не, сърбеж и напукване. Най-уязвима е кожата на лицето и ръцете – освен че е пряко изложена на въз­действието на околната среда, тя произвежда и най-малко количество за­щитен себум.

 

Ексфолиране на сухата кожа

Поглезете кожата си с охладено прясно мляко. Млечната ки­селина излющва мъртвите кожни клетки и оптимизира задър­жането на влагата. Потопете мека кърпа в студено мляко и я на­ложете върху проблемния участък. Оставете да действа 5 мину­ти и измийте внимателно, за да не отстраните киселината от ко­жата.

За омекотяване нa загрубяла кожа напълнете ваната с топла вода и разтворете в нея 2 чаши английска сол (за да постигне­те оптимален ефект, можете да добавите и малко сушени водо­расли). Потопете се за няколко минути, след което обтрийте проблемния участък с английска сол, за да отстраните мъртви­те кожни клетки.

За отстраняване на мъртвите клетки и омекотяване на по­върхностния слой на кожата използвайте хидратиращ продукт с алфа-хидрокси киселини (АХК) или лосион с урея.

Нанесете прясно изцеден гел от алое вера, за да ускорите ре­генерацията на кожата.

 

Хидратиране на сухата кожа

Пасирайте 1 авокадо и го нанесете като маска върху проблем­ния кожен участък. В месестата част на плода се съдържат мас­ла, които омекотяват кожата и я зареждат с витамин Е.

За поддържане на естествената хидратация на кожата ще ви помогнат и средства като ланолин, вазелин, фъстъчено масло и дори маргарин. Употребявайте ги умерено, за да не предизви­кате прекомерно омазняване.

 

Сменете сапуна

  • Не използвайте ароматизирани сапуни – те изсушават кожата и може да доведат до възпаление.
  • Използвайте крем сапун с добавени хидратантни вещества.
  • Опитайте и действието на неагресивните дерматологични сапуни с рН, близък до този на кожата. Те почистват замърсява­нията, без да нарушават естествената защита на кожата.
  • Течният сапун също е подходящ за суха кожа. Изберете хидратиращ продукт с меко почистващо действие.

 

 

Как да се справим със сухата кожа?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *