Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спасителни рецепти при стомашни киселини

След тежка трапеза с блюда, от които сърце не ти дава да се откажеш, често се случва да усещаме плаваща болка зад гръдната кост или парене в стомаха. После започват кошмарните киселини. Вкусът в устата е неописуем, прилошава ти, да не говорим за съпътстващия метеоризъм.

stomahКак да се справим с киселините след хранене?

Паренето се причинява от обратно изливане на кисел сок от стомаха в хранопровода. Обикновено това движение се регулира от мускулен пръстен, който не допуска движение на сокове към хранопровода. Но ако по някаква причина тази функция не се изпълнява, възниква болка и усещане за парене. Такива преживявания имат по няколко пъти в годината и напълно здрави хора. Най-често обаче това е признак за гастрит, язва, холецистит. Има медикаментозни решения на проблема, но има и народни практики за облекчаване на симптоматиката. Класическата сода е известна! Щипка сода с чаша вода успокояват нещата, но консултацията с лекар не е излишна.

Освен това може да се практикува и лечение с картофен сок, препоръчват от nigella.ru. Пресният суров картоф съдържа въглехидрати, минерални соли, органични киселини, каротин, пектинови вещества, белтъчини, фибри, фосфор и калий, витамини, желязо, магнезий, калций, десетки важни микроелементи. Настъргваме 2-3 пресни картофа на ренде и ги изстискваме през марля. Сокът се приема на гладно и преди лягане два пъти на ден с лъжичка мед. Дневното количество сок трябва да е около 200 милилитра. Противопоказно е при диабет и хемороиди.

Полезна е и настойката от ленено семе. Две супени лъжици семена се заливат с половин чаша гореща вода и се оставят да киснат три часа. Прецежда се и се изпива преди лягане. Противопоказно при жлъчни болки и разстройство.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *