Тези факти трябва да знаете за алергиите!

Какво бихте дали, за да можете да ядете това, което искате или да правите всичко, за което си мечтаете?

Винаги ли се съобразявате с алергията си? Повярвайте – има изход. Разбира се, има лекарства за борба с алергиите, но тук става въпрос да се „откачите” завинаги от тази зависимост.

  1. Здравословно хранене

Запушвате ли си ушите, когато майка ви говори по тази тема? Добре дошли в клуба! Майките ни все повтарят едно и също нещо отново и отново. Защо накрая не вземете да последвате съветите й. Започнете да ядете повече плодове, зеленчуци и житни продукти и ще забележите как малките алергии буквално ще се изтрият. Това е така, защото намаляват киселините в тялото, които изтощават имунната система и я предразполагат към хранителни алергии, алергия от полени и други външни токсини.

  1. Разберете  имате ли  алергия

Да видим дали ще отговорите на тези въпроси с „да” или „не”: – Имате ли сърбеж и парене в очите от време на време? Смятате ли, че понякога кихате неконтролируемо? Имате ли кашлица, дори когато не е студено? Имате ли обриви или мехури в устата или по тялото след ядене на определени видове храни? Ако имате дори един отговор „да” – вие сте алергичен към нещо.

  1. От какво имате алергия?

Записвайте с какво се храните всеки ден. Какво пиете и къде ходите. Щом се появи алергичен симптом – забележете от какво. Може да получите обрив, след като сте яли ягоди. Това не е страшно – следващия път като ги измиете им сложете захар и ги разбъркайте няколко пъти, за да паднат мъхчетата на дъното на съда. Те предизвикват алергиите, а като сте ги „изчистили” със захар – яжте спокойно ягодите. Същото се отнася и за мъха на прасковите – измийте ги с грапавата страна на гъбата преди консумация.

  1. Домашните алергии най-трудно се преодоляват

Обичаш коте или куче, но всеки път, когато си около него получаваш сърбеж или обрив. Няма как – недей да доближаваш котките и кучетата! Тази алергия може да е предвестник на астма.

  1. При алергия от полени, прах или мухъл трябва да носите кърпа върху носа и устата си, слънчеви очила и да практикувате лечение с антихистаминови препарати, които са ви предписани от лекар.

Просто като всеки друг медицински проблем е важно да разберете характера на алергията и след това вижте как можете да се отървете от нея.

 

 

Диагноза: Алергична към пролетта

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *