Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не злоупотребявайте с климатика!

Използването на климатик в горещите летни дни е животоспасяващо!

Трябва, обаче, да знаете какви рискове за здравето ви крие неправилната му употреба:

–          Внезапната промяна в температурата и влажността засягат дихателната система. Ако разликата в температурата вън и вътре е повече от 10о – може да си докарате инфаркт;

–          Дългото стоене в климатизирани помещения ще изсуши кожата ви и лигавиците;

–          Допълнителният шум влияе отрицателно на нервната ви система;

–          Във въздуха се „разнасят” прах и бактерии, които могат да предизвикат алергия или инфекциозно заболяване на дихателните пътища;

–          Климатикът може да ви докара хроничен ринит и фарингит, дразнене на гърлото и дрезгав глас;

–          Може да се влоши състоянието на очите.

Защо се получават тези аномалии?

Климатикът създава влажни условия, които са благоприятни за развитието на няколко вида бактерии, опасни за хората.

Климатиците използват специални химикали, известни като хладилни агенти, които охлаждат въздуха. Ако тези химикали изтекат от климатика, те могат да причинят увреждане на околната среда. Например фреонът, който се използва в някои търговски марки, разрушава озоновия слой в атмосферата. Климатикът трябва редовно да се проверява от техническо лице, за да е сигурно, че няма течове.

Прекомерната употреба на климатик може да допринесе за увеличаване консумацията на електрически ток, което от своя страна има вероятност да предизвика спиране на електроподаването през пиковите часове. Спиранията на тока увреждат домакинските уреди, а най-често „жертвите” са хладилникът и климатикът.

Неправилният монтаж и употреба на климатика може да доведе до неприятни последици, включително възникване на пожар.  За да не ви се налага лечение от извънредни ситуации – работете внимателно с уредите и недейте да охлаждате помещенията с повече от 10о разлика в температурата.

 

 

9 неща, които ще ти развалят почивката (само ако им го позволиш!)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *