ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Безболезнено ли е оперативното раждане?

Доста от жените предпочитат оперативния начин на раждане заради непреодолимия страх от болката, съпътстваща нормалното раждане

болка раждане

Често се прилага и след обременена акушерска анамнеза. „Стерилитет, който е лекуван дълго време, силно желаното дете… Такъв тип нагласа на психиката, която не може да приеме евентуални усложнения от страна на плода при една дълго чакана бременност, макар и протекла нормално. Много често акушерът сам дава избора на поведение -тоест раждането да се случи по оперативен път. Има относително по-голяма сигурност за майката и за плода. Задължително трябва да се изтъкнат някои недостатъци. Чисто оперативният риск. Кръвозагуба, инфекции, които има и при нормалното раждане. Родилката се възстановява по-бавно. Спазва се определен режим на легло, има последваща рехабилитация. Майката не може да се прегърне детето в първите часове след раждането. Най-ранният контакт, това е нещо, на което се акцентира в по-големите центрове по света. Веднага след раждане детето, което е още мокро, се поставя на гърдите на майката. Това е една от разликите при нормалното и оперативното раждания. При второто този силен първи контакт не се случва веднага. Той е чисто емоционален, стимулира бързо възстановяване, бързо свиване на матката, което е необходимо, бързо започване на процеса на кърмене. В по-редки случаи се използва друг вид регионална анестезия – парацервикален (упойката се инжектира в тъканта около маточната шийка) и пудендален (достъпът е странично през влагалищните стени) блок. При първия има риск от забавяне на сърдечната дейност на плода, а при втория обезболяващият ефект не е достатъчен.

За зашиване на малките оперативни разрези като епизиотомия и перинеотомия, също и евентуални малки разкъсвания на мекия родов канал, се използва техниката на локална инфилтрационна анестезия. Инжектира се със спринцовка около самото разкъсване. Независимо на какво раждане ще се спре бременната жена, екипът, който ще води раждането, трябва да владее метода на израждане, който ще прилага, до съвършенство. В противен случай не бива да се прибягва към него. Това е постулат, който не бива да се пристъпва“, съветва доктор Янкулова.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *