ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо е ОПАСНО да се храним пред компютъра?

Навикът да похапваме пред компютъра става все по-разпространен. Към обездвижването – прекарваме часове наред в седнало положение! – се прибавя още нещо вредно за здравето ни. Вредно ли е наистина?

kompСпециалистите не за първи път предупреждават, че който се храни пред компютъра, сам се обрича на храносмилане с много нарушения. Например – тъй като човекът не е съсредоточен върху храненето, а върху виртуалната “реалност”, храната не се сдъвква добре, а просто се гълта. Вкусовите рецептори се притъпяват и организмът не усеща навреме точката на ситост.

Ето защо при тези обстоятелства се поема повече храна, отколкото е необходимо. Пред компютъра обикновено се яде фаст  фууд, сандвичи, бургери, чипс и вафли – т.е. онези храни, от които бързо се трупа наднормено тегло.
Нарушеното храносмилане и затлъстяването са само част от проблемите, свързани с храненето пред компютъра. Според нови изследвания храната, която се намира пред компютъра, е подложена на електромагнитни излъчвания. Структурата й се променя на молекулярно ниво – това се отнася дори за водата! – и никой не може да гарантира, че това е безопасно в по-дългосрочна перспектива. Украински изследователи например уверяват, че облъчената вода става агресивна и може да руши метал и камък, описват в medikforum.ru.

Човешките органи не различават нормална от агресивната вода, но най-вероятно продължителният прием на облъчена вода и храна си казва думата и влошава здравето. Има хипотеза, че вредните ефекти се изразяват в склонност към развитие на такива тежки заболявания като Алцхаймер и Паркинсон.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *