Алое и босилек помагат при порязвания и други наранявания

Алое и босилек помагат при порязванияАлоето е ценено особено много през античността, защото гелът от това растение е ефективен при малки и средни прорязвания. Указание: ако разполагате в къщи с алое, откъснете листо от него. Разцепете листото, за да изтече от него лепкавата субстанция. Наложете с гела порязаното място. Ако порязването е малко би трябвало да се излекува за няколко часа.

В продължение на няколко века арабите и северно европейците използват лука при лечение на нови и стари наранявания. Указание: традиционна чешка рецепта гласи, че след като бъде измита раната, трябва да нарежете на парчета две глави лук да сложете парчетата в купа, да прибавите малко сол и олио и да намачкате сместа докато се получи плътна лепкава маса. Наложете нараненото място със лучената каша и я прикрепете със чисто парче плат и бинт. Повтаряйте този компрес в продължение на няколко дни. Селяните в Чехия които особено често използват това лечение, че когато се прилага компресът за първи път, може да пари и смърди по-силно. Но това е признак че лекарството действа. Лукът изяждал раната. И изсмуквал лошото. Болката намалявала с всеки следващ компрес и наистина си струвало да се изтърпи защото лекарството помагало много бързо.

Жителите на Африка, Южна Америка и Карибските Острови често прилагат при различни видове наранявания лечение със много лют червен пипер. Tой причинява невероятна болка и парене но съдържащият се в него витамин С спомага за бързото съсирване на кръвта и зарастването на раната.

По някога хората от различните краища на света откриват едни и същи средства за лечение. В отдалечените райони на Китай и в някой от най-затънтените области на Европа. И днес продължават да слагат червен пипер и пепел на раните, за да спрат кървенето. Указание: изгорете 2 или 3 листа обикновена амбалажна хартия в подходящ съд. Посипете със пепелта нараненото място лечението е особено резултатно при дребни порязвания.

За лечение на малки рани и порязвания населението на Ямайка използва лимон. Указание: изстискайте сока на 6 лимона в малък не алуминиев съд оставете да ври на бавен огън докато не се сгъсти. Поставете сгъстения сок в чист плат и наложете върху раната.

Запознатите със бойни изкуства и акупунктура използват за лечение на тежки разкъсни рани точката йанк оанк, която се намира на мястото на петия ламбиален прешлен на гръбнака. Указание: при необходимост натискайте внимателно точката. За по сигурно помолете някой друг да го направи вместо вас.

В селските области на Колумбия хората поставят върху порязаните и наранените места чисти паяжини, за да спрат кървенето. Указание : уверете се че пайжината е чиста не обитавана откачете я внимателно, за да я запазите възможно най цяла и я поставете върху раната. Ефектът е по сигурен ако нараняването е малко.

Чесънът има доказани антибактериални свойства. Древните египтяни използвали стрит на прах чесън, разтворен в оцет и сол като лекарство за различен вид кървящи рани и ожулвания. По време на втората световна война, когато съветската армия страдала от недостиг на медицински средства и най вече антибиотици, руснаците прибягват към традиционното лечение: скилидки чесън стрити на прах.

Босилекът е една от най-разпространените билки по целия свят тя повече от позната на населението на арабският полуостров, което я прилага почти във всичките си традиционни лечебни практики. Указание: в северните части на Оман и Саудитска Арабия хората налагат раните си с листа от босилек или със изстискания от листата на босилека сок за да спрат кървенето. Обикновено прикрепват за известно време листата с чист плат, за да предотврати замърсяване на раната.

Оценете статията
Оценка 1 от 1 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Актуални промоции в lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.