ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кой казва, че жълтъкът е вреден?

Жълтъците на яйцата са супер полезни за очите, мозъка и за тялото въобще! Вижте защо!

1. Яйченият жълтък съдържа хлор, който подпомага развитието на мозъка.

2. Яйченият жълтък е от полза за бременни и кърмещи жени. Това помага за развитието на мозъка при децата.

3. Изследванията са доказали, че едно яйце има 180-190 мг холестерол. Нормалният прием за човешкото тяло е 300 мг. Като цяло яйцето е от полза, а не белтъка или жълтъка разделени.

4. Яйчените жълтъци са изключително полезни за малки деца, тъй като те помагат за тяхното здраве и правилно развитие.

5. Жълтъкът съдържа калций, желязо, фосфор, цинк, с което е жизнено необходим за здрави кости. Желязото помага за образуването на хемоглобина в кръвта, както и при функционирането на мозъка и имунната система. Цинкът действа като антиоксидант и укрепва костите.

6. Съдържа достатъчно количество Омега-3 мастни киселини, а за тях е всеизвестно, че са необходими за развитието на органите в човешкото тяло и за тяхното здраве. Особено е важно да си ги набавяте, ако прилагате някакво лечение.

7. Яйченият жълтък съдържа картеноид, който се преработва от организма във витамин А. Той помага при кокоша слепота и предпазва очите от развитие на катаракт (перде).

8. Лекарите препоръчват по-добре да се яде жълтък, отколкото храни-боклуци, като всякакви преработки и полу-готови продукти.

Един общ мит е, че яденето на твърде много яйца може да увеличи риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Това е вярно само донякъде, тъй като само хора, страдащи от болест на сърцето или високо ниво на холестерол не трябва да ядат повече от 2-3 на ден. А за здравите хора яйченият жълтък е много важен и трябва да го включите в ежедневното си хранене.

 

 

Яйцата подсилват паметта!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *