Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Паразит копае тунели в главата на жена

Гадост! Лекари установиха, че личинки на плътоядната муха Cochliomyia hominivorax са прокопали 12-милиметрово тунелче в главата на английска туристка, посетила Перу.

muhaБританската любителка на екзотични пътувания била още в Перу, когато случайно открила в косата си някаква муха, разказват от www.lenta-novostei.ru . Тя отстранила досадната “гостенка” и забравила за нея. Няколко дни след завръщането си в родината жената усетила неприятен сърбеж и дискомфорт в областта на ухото. Започнало да я мъчи упорито главоболие, сетне болките обхванали и лицето й. В ушите си клетницата чувала постоянно стържене. Неприятните симптоми я отвели при терапевта й, който й назначил множество изследвания.

За всеобща изненада изследванията показали, че в главата на “късметлийката” живеят осем личинки на плътоядната муха Cochliomyia hominivorax. Яйцата, които тя снесла под кожата на англичанката, се излюпили успешно и личинките започнали да се развиват, хранейки се с плътта на жената. Тунелчето, което паразитите успели да издълбаят, било насочено към слуховия канал и тъпанчето. За щастие проблемът бил идентифициран навреме и слуховият орган на туристката бил съхранен. Невредими за късмет били също всички кръвоносни съдове и лицевият нерв.

Подобна ситуация е заредена с множество опасности, признават медици. Възможно е личинките да достигнат до мозъка и тогава напълно реална става опасността от мозъчен кръвоизлив, парализа и дори смърт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *