Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пак се появиха главови въшки!

Главовите въшки напускат гостоприемника си само за да се преместят на друг

Ако някой от съучениците на вашето дете има главови въшки, бъдете особено бдителни. Веднъж прихванете ли ги, трудно ще се отървете от тях. Най-лесно е да избръснете главата, но можете да опитате един от нашите съвети. Преди всичко – провеждайте профилактика и преглеждайте редовно косата за гниди.

Разресването на влажна коса с гребен е най-лесният начин – докато разресвате, старателно преглеждайте за въшки и гниди. Гнидите са с жълтеникавобял цвят и овална форма. Приличат на пърхот, но за разлика от него се прикреапват здраво към косъма близо до скалпа. В аптеката се продават метални гребени, предназначени специално за паразити – главовата въшка се хваща с гребена и се отстранява от него на течаща гореща вода.

Можете да се отървете от паразитите с няколко домашни рецепти. Вечер преди лягане намажете обилно косата и скалпа с майонеза и сложете найлонова шапка. На сутринта въшките ще са мъртви, но така не можете да унищожите гнидите – тях ще се наложи да почистите с метален гребен.

Някои етерични масла също умъртвяват главовите въшки, а освен това облекчават сърбежа. Сипете 4 супени лъжици обикновено растително олио в чаша, добавете 20 капки масло от чаено дърво, 10 капки масло от розмарин, 15 капки масло от лимон (или мащерка) и 15 капки масло от лавандула. Втрийте сместа в суха коса, покрийте с найлонова шапка за баня и увийте с хавлиена кърта. След един час измийте косата с шампоан.

След всяка от изброените по-горе процедури изплаквайте косата с разтвор от равни количества ябълков оцет и вода. Това ще спомогне за унищожаване на гнидите и за отмиване на остатъците от мазнини по косата.

И най-бързият и ефикасен метод, естествено, си остава ползването на лосион от аптеката. Не купувайте шампоан, лосионите са по-ефикасни. За съжаление популацията от главови въшки вече е развила устойчивост към много инсектициди. Ако с първия закупен препарат не постигнете желания резултат, ще трябва да се насочите към друг и така докато успеете.

 

Грижа за кожата – съвети и препоръки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *