ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чесън в менюто – добра профилактика срещу белодробен рак!

Чесънът е известен не само с характерната си миризма, а повече като “доктор”, спасител от много болести. Китайски лекари твърдят, че редовната му употреба намалява риска от белодробен рак дори при пушачите!

4esanМедици от Китай са огласили резултатите си от наблюдения върху здравето на 600 000 човека – както здрави, така и онкологично болни. На базата на тези изследвания те твърдят, че редовната консумация на чесън удвоява шанса да се избегне злокачествено заболяване на белите дробове. Фокус на изследването е било менюто на доброволците, уточняват от medikforum.ru. Хората, които хапвали чесън два пъти седмично, боледували с 44% по-малко. Чесънът влияел благоприятно дори на пушачите – техните резултати били по-слаби от цитираните, но зависимостта се проявявала и там с 30% по-ниска заболеваемост.

Науката не за първи път потвърждава противораковото действие на чесъна. Американски учени от Охайо вече съобщиха, че под въздействието на чесъна намалява нивото на нитратите, влезли в организма с различни храни и преобразувани в нитрозамини – потенциално опасни канцерогенни вещества.
Китайските изследователи градят своите заключения на данни, свързани с консумацията на пресен чесън. Според съобщението им предстои да се изясни доколко антираковото му действие се съхранява при термична преработка или при използване в прахообразно (сухо) състояние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *