Начало / Здравето от А до Я / Отделителна система /бъбреци и пикочни пътища/ / Всеки десети хипертоник може напълно да се излекува!


Всеки десети хипертоник може напълно да се излекува!

Поне 10% от случаите на хипертония са напълно лечими, твърдят учени от Кеймбридж. Тези случаи според тях могат да бъдат разпознати чрез прост тест.

hiperСпоред британските учени това засяга онези пациенти с повишено артериално налягане, причинено от образуването на доброкачествени туморчета в надбъбречните жлези.

Този вид хипертония се разпознава с помощта на тест, който във Великобритания струва 15 паунда. След като диагнозата бъде поставена, чрез лапароскопска операция туморите могат да бъдат отстранени. В такива интервенции има риск, но успешното им провеждане гарантира 100% освобождаване от хипертоничните проблеми. Вариантът е приложим при пациенти на възраст под 40 години, обясняват от medikforum.ru.
Изследването на учените от Кеймбридж вече е оценено високо от медицинската общност. Подчертава се, че ранната диагностика за причините на хипертонията е важно условие за крайния успех.

Хипертонията засяга всеки трети човек на планетата. Проявата й увеличава тройно опасността от развитие на инфаркти и инсулти. Наричат високото кръвно “тихият убиец”, тъй като симптомите му остават неразкрити в голям процент от случаите. Хората научават какъв е здравословният им проблем, която по принцип вече е късно и заболяването е напреднало. Ако причина за хипертонията е въпросният казус и той не се лекува, опасността от инфаркт нараства пет пъти.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб