Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко съвета как да се прегледате сами вкъщи

Бързата самооценка ще ви помогне да направите равносметка не само за здравето си, но и за здравните си навици, така че да можете да ги промените, ако се налага.

Направете тест за гъвкавост – Наведете се и посегнете към пръстите на краката си. Ако можете лесно да докоснете своя палец на крака, то вие сте много гъвкави. Но ако стигате само до глезена или пищяла, трябва да правите повече ежедневни упражнения.

Наблюдавайте менструалния си цикъл. Отворете си календар с бележки и записвайте началото и края на цикъла. Нормално той идва някъде между 21 и 35 ден. По-чести периоди може да означават гинекологични състояния, като миома или ендометриоза. Ако вашите периоди са по-хаотични, може да имате поликистозен синдром или хормонален дисбаланс.

Пребройте бенките по тялото си. Ако имате повече от 50, вие сте изложени на повишен риск от меланом, смъртоносна форма на рак на кожата. Трябва поне веднъж годишно да се преглеждате при дерматолог, особено ако имате фамилна обремененост за рак на кожата или сте имали продължително излагане на слънце, за да ви насочи към подходящо лечение и режим.

Огледайте горната част на ръцете си. Ако забележите малки подутини, може да е знак, че не получавате достатъчно омега-3 мастни киселини. Тези киселини помагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания, като предотвратяват втвърдяването на артериите. Друг издайнически знак за такава липса е наличието на малки сухи разпокъсани петна по кожата. Можете лесно да наваксате тази липса, като си вземете хранителна добавка, която ги съдържа и спазвате указанията на опаковката.

Разтворете добре дланта и огледайте линиите. Изглеждат ли бледи? Без значение какъв е естественият цвят на кожата ви, необичайната бледост на линиите на дланта или на венците, или на вътрешността на клепачите ви, е знак за намалена циркулация в малките кръвоносни съдове, които са близо до повърхността на кожата, поради ниското ниво на желязото. Трябва да изследвате хемоглобина си и да поискате от лекуващия ви лекар да ви назначи съответно лечение.

 

Колко нормално е здравето ти? – 8 „странни” неща, които са си съвсем нормални

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *